Vervoer en Koelfaciliteit 

Wanneer uw huisdier is overleden kunt u indien gewenst zelf uw overleden huisdier naar ons bezoekadres aan de Duwweg brengen op een vooraf afgesproken tijdstip.  Ook kunnen wij uw overleden huisdier bij u thuis of bij de dierenarts ophalen met onze daarop speciaal afgestemde auto. Wanneer u van deze mogelijkheid gebruik wenst te maken kunt u telefonisch contact opnemen voor het maken van een afspraak.

Dierenuitvaartcentrum Anubis Almere beschikt over een koelfaciliteit zodat het moment van afscheid nemen flexibeler bepaald kan worden. Dit geeft u de gelegenheid, het afscheid op een tijdstip te plannen wanneer het u en of uw gezin past. Op deze manier heeft u alle gelegenheid om eventueel met uw kinderen na te denken over hoe het afscheid ingevuld kan worden.

Ontvangst en afscheidsruimte

“Thuis komen bij ons”

Op ons bezoekadres tegenover de begraafplaats aan de Duwweg te Almere beschikken wij over een sfeervolle ontvangstruimte. Tijdens de donkere en koude dagen in de herfst en de winter zal de houtkachel  deze ruimte verwarmen. De huiselijke inrichting zorgt voor een intieme sfeer. De prachtige afscheidsruimte is gescheiden van de ontvangstruimte. Daar kunt u rustig afscheid nemen van uw geliefde huisdier zoals u dat wenst. Wij zorgen er voor dat er koffie en thee voor u klaar staat. Maar als u andere wensen heeft dan is dit bespreekbaar. Tijdens uw bezoek is het mogelijk om uw gewenste muziek ten gehore te brengen. Muziek brengt troost, herinnering, steun en een glimlach. 

Asverstrooiveld 

“Hemelvlucht”

Op de dierenbegraafplaats is ook een asverstrooiveld aanwezig, welke is omringd door een groenblijvende taxushaag. Op deze mooie plek, kunt u op gepaste wijze afscheid nemen. Voor deze service berekenen wij een tarief.

Wens/herinnering boom

“More than the stars”

Op de begraafweide staat een 60 jaar oude wens/herinneringsboom. In deze prachtige boom mogen bezoekers van de dierenbegraafplaats een dierbare herinnering van hun geliefde overleden huisdier in ophangen. Dit kan bijvoorbeeld een foto, gedicht of tekening zijn. Wij bieden omhulsels aan die als het donker wordt oplichten en sfeer geeft in de boom. Ook eigenaren van vermiste huisdieren, kunnen op deze manier hun huisdier herdenken. Een daadwerkelijke fysieke plek voor hen om heen te gaan en stil te staan bij hun herinneringen en gemis.

Troostknuffels en tranenflesje

Wij van dierenuitvaartcentrum Anubis Almere bieden zelfgemaakte troostknuffels aan. De knuffels zijn erg uniek en zijn gemaakt om iedereen die daar behoeften aan heeft een bepaald soort troost te bieden. Het overlijden van een huisdier is een groot verlies. In deze moeilijke periode kan een troostknuffel, vooral bij de kinderen, een enorme steun zijn. Zo hebben de kinderen altijd een aandenken aan hun grote (kleine) vriend.

Daarnaast geven wij, na het overlijden en afscheid nemen van uw geliefde huisdier, u een mooi aandenken mee. Dit tranenflesje gevuld met kleine bergkristallen, symboliseert het verdriet en de daarbij behorende tranen. Als herinnering aan uw overleden huisdier, kunt u deze extra vullen met vachthaartjes. Voor u zelf maar ook voor uw kinderen, een mooie tastbare herinnering.

Dierenbegraafplaats Almere