Over Anubis Almere

Begraven in de natuur is de oudste en meest natuurlijke manier om een overledene te begraven. Een manier om het lichaam terug te geven aan de natuur. Respect voor de overledene gaat hand in hand met respect voor het milieu. Een van de belangrijkste doelstellingen van Dierenuitvaartcentrum Anubis Almere is het behoud van de oorspronkelijke flora en fauna. Op de begraafplaats begraven wij uw huisdier in harmonie met de natuur. De begraafplaats belast het milieu zo min mogelijk en past binnen het bestaand bosbeheer. Uw huisdier wordt uitsluitend begraven in materialen die na verloop van tijd opgaan in de natuur.

Betekenis Anubis

De naam van de dierenuitvaartcentrum, “Anubis ” is gekozen met deze mooie achterliggende gedachte. De achterliggende gedachte is afkomstig van “Anubis” een God in Egyptische mythologie. Een God van de dood, in de vorm van een hond of een jakhals en de zoon van de grote Osiris. De jakhals was een dier uit de Westelijke Woestijn en werd daardoor geassocieerd met het dodenrijk in het westen.  Anubis bewaakte de poort van de dood, de grens tussen de levenden en het dodenrijk en opende de weg naar de andere wereld. Daarnaast wordt Anubis gezien als een beschermer van de overledenen. Daarom de keuze voor deze naam.

“Wie snapt hoe mooi de natuur is, zal haar al snel uit zichzelf beschermen”.

Over mij

Mijn naam is Desiree Kruijver, ik heb een thuiswonende studerende zoon en een hele lieve, vrolijke Golden Retriever. Haar naam is Joy, wat vreugde betekend. En inderdaad, zij geeft mij iedere dag vreugde en onwaardelijke liefde. Joy vindt iedereen aardig en men wordt altijd uitbunding door haar begroet. De huiskat Nanoesje is de enige waar Joy geen affiniteit mee heeft.

Waardig afscheid!

Ik heb altijd veel met huisdieren gehad. Voordat ik Joy en Nanoesje had, woonde ik, midden jaren 80, in Amsterdam en had ik 4 katten. Toen zij overleden was ik erg verdrietig. Ik wilde een mooi plaatsje voor mijn diertjes, zodat ik hen nog regelmatig kon bezoeken. Uiteindelijk heb ik besloten om mijn liefdevolle katten te laten begraven op een dierenbegraafplaats in Amsterdam. Ik wilde hen een waardig afscheid geven en dit gaf mij een goed gevoel.

Verbaast!

Ik woon sinds 2003 in Flevoland en ik heb mij altijd zeer verbaasd over het feit dat er geen dierenbegraafplaatsen waren in deze provincie. Huisdierenbezitters moesten uitwijken naar andere dierenbegraafplaatsen ver buiten de omgeving. Omdat ik weet hoe het voelt om een huisdier te verliezen en het belangrijk vindt om hier een passende invulling aan te geven, is het idee bij mij ontstaan om in een natuurlijke omgeving een dierenbegraafplaats te beginnen in Flevoland.

Heiko Donga!

Ik sprak daarover met Heiko Donga. Hij heeft ook een Golden Retriever, Jagger genaamd. Een buitengewoon lieve en trouwe hond en hij kan het bijzonder goed vinden met Joy. Heiko vertelde mij dat hij, uit eigen ervaring, weet hoe het voelt wanneer je maatje komt te overlijden en je hem/haar wilt begraven, terwijl er in de nabije omgeving geen dierenbegraafplaats is.

Hij gunde zijn hond een mooi plekje in de natuur en hij had hem zelf in de nachtelijke stilte en behoedend om niet opgemerkt te worden, zelf moeten begraven. Een onbekend geheim graf. Hij wilde op een waardige manier zijn maatje een rustplek geven, maar op deze heimelijke manier gaf het hem dit achteraf een verkeerd gevoel wat hem jaren bij bleef.

Mijn droom!

Na veel onderzoek, tegenslagen en doorzettingsvermogen bij de gemeente en provincie, kon mijn droom na ruim drie jaar verwezenlijkt worden.

Nu, een jaar verder, sinds de vergunning is verkregen, is er heel hard gewerkt zowel op het terrein van de dierenbegraafplaats, als in het pand om zo een prachtige afscheidsruimte te creëren en een uniek mooie natuurlijke dierenuitvaartcentrum in Almere te realiseren. Mede dankzij de onmisbare inzet van Heiko Donga en zijn liefde voor dieren is de dierenbegraafplaats tot stand gekomen.

Mijn doel!

Ik hoop dat de dienstverlening die ik aanbiedt, enige troost kan zijn voor de huisdierenbezitters in Flevoland en omgeving. Elk verlies of afscheid, klein of groot, levert gevoelens van rouw op. En dat geldt ook voor je huisdier, je maatje, je vriendje waarmee je juist die speciale band hebt opgebouwd.

In deze kwetsbare periode probeer ik op een liefdevolle manier naar u te luisteren en u te ondersteunen tijdens de dagen van afscheid nemen. Ik geef u de tijd en ruimte die u nodig heeft om afscheid te nemen van uw dierbare.